A hétvégén én is ott voltam Balatonfüreden az EduTech Hungary konferencia keretein belül megrendezésre kerülő Alfáktól omegáig nevű családi napon, ahol rengeteg színvonalas programon vehettek részt a gyerekek. Nagy örömömre én is tartottam a kicsiknek több workshopot, illetve egy rövid  előadást is, ahol nyomon követtük a pizza történetét és az alapanyagok útját.

Barackos és datolyás energiagolyók készültek (Fotó: Kalas Györgyi)

Nagy főzésre nem volt lehetőségünk, ezért energiagolyó receptekkel készültem. Készült datolyás és barackos energiagolyó is, az egyik szuper receptet pedig el is hoztam nektek, érdemes kipróbálni! A gyerekek körében óriási sikert aratott! A baracktól kellemesen savanykás íze van.

Hozzávalók:

20 dkg aszalt sárgabarack

20 dkg darált háztartási keksz (készen is kapható, de késes aprítóban le is darálható)

Kb 1 deci kókuszkrém

Kókuszreszelék a forgatáshoz

Nincs más dolgunk, mint az alapanyagokat beletenni egy késes aprítóba, összedolgozni, golyókat formázni belőle, és meghempergetni a kókuszreszelékben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Subscribe to My Newsletter

Subscribe to my weekly newsletter. I don’t send any spam email ever!