A hétvégén én is ott voltam Balatonfüreden az EduTech Hungary konferencia keretein belül megrendezésre kerülő Alfáktól omegáig nevű családi napon, ahol rengeteg színvonalas programon vehettek részt a gyerekek. Nagy örömömre én is tartottam a kicsiknek több workshopot, illetve egy rövid előadást is, ahol nyomon követtük a pizza történetét és az alapanyagok útját.

Nagy főzésre nem volt lehetőségünk, ezért energiagolyó receptekkel készültem. Készült datolyás és barackos energiagolyó is, az egyik szuper receptet pedig el is hoztam nektek, érdemes kipróbálni! A gyerekek körében óriási sikert aratott! A baracktól kellemesen savanykás íze van.
Hozzávalók:
20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált háztartási keksz (készen is kapható, de késes aprítóban le is darálható)
Kb 1 deci kókuszkrém
Kókuszreszelék a forgatáshoz
Nincs más dolgunk, mint az alapanyagokat beletenni egy késes aprítóba, összedolgozni, golyókat formázni belőle, és meghempergetni a kókuszreszelékben.