Jövő héten vegán hetet tartanak a Pingrumba étteremben, ami azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű alapanyagot tartalmazó étel nem lesz az étlapon. Bizony, bizony még tejtermék sem, a kávédat is kénytelen leszel növényi tejjel kérni! A két Rumba (Dobrumba és Pingrumba) étteremben eleve a növényi alapanyagok vannak előtérben, aki jár hozzájuk az jól tudja. Míg a Dobrumba Atlasztól Ararátig, a Pingrumba Kairótól Kalkuttáig kalauzol minket az ízek birodalmába. Míg a Dobrumba a biztosabb, már befutott közel-keleti vonalra ment rá, a Pingrumba igazi szerelemgyerek. Az egész étlap a tulajdonosi kör utazási élményeiből állt össze, és tesz egy nagy kanyart kelet felé, egészen Indiáig, 

Jövő hétre azonban még több zöldséges ételt kínálnak! Ez jelenti új ételek megjelenését is az étlapon, de azt is, hogy a már igen kedvelt klasszikusokat átalakítják valamilyen formában. Nagyon örültem, hogy végigkóstolhattam a szuper ételeket a főpróbán, szeretném most kiemelni a három kedvencemet: 

Gránátalmás sült cékla

Ez a Pingrumba egyik sláger ételének, a gránátalmás csirkemájnak az újraértelmezése. Ezt a fogást én is nagyon szeretem, mindig kirendelem, ha erre járok. De velem nem járnak rosszul a vegán héten sem: imádom a céklát. Én is gyakran sütök otthon, tényleg őszintén ajánlom ezt a fogást, nem véletlenül került nálam első helyre.

Pingrumba cékla
Fotó: Kalas Györgyi

Muhammara

Az az igazság, hogy ez a diós sült paprikakrém eleve nagy-nagy kedvencem! Tök őszintén mondom, hogy szerintem ez a legjobb muhammara Budapesten, több tányérral is meg tudtam volna enni. És hogy lássátok, mennyire őszinte vagyok, elmondom azt is, hogy a vegán labneh viszont nem ízlett annyira, mint például Goliban, – vagy akár csak az, amit én csinálok itthon (gyakran készítek, függő vagyok, én  szójajoghurtból szoktam készíteni). Számomra Pingrumba labneh-ja túl sűrű és hiányzott belőle a savanykás íz.

muhammara pingrumba
Fotó: Kalas Györgyi

Gomba shawarma

Gomba nálam minden mennyiségben jöhet! Minden fajta, minden formában. Sajnos a családban csak én szeretem, szoktam is viccelődni a gyerekekkel, hogy ha majd egyszer elköltöznek, akkor hónapokig csak gombát fogok eni. Ez a fűszeres laskagomba tahinivel és fermentált zöldséggel, kis mangó chutney-val, hát isteni!

gomba shawarma
Fotó: Kalas Györgyi

Ha egy különleges élményre vágytok, próbáljátok ki október 21-27 között a Pingrumbában a vegán hetet!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Subscribe to My Newsletter

Subscribe to my weekly newsletter. I don’t send any spam email ever!