Szeptember végén Szegeden jártam a Kapca x Rézhárs bisztró és Kovács Annabella meghívottjaként. Miután közelebbről megismerkedtem az étteremmel, tartottam egy előadást a gyereknek, ami hatalmas élmény volt számomra. Csupa kedves, érdeklődő, okos gyerek gyűlt össze, akik nagy örömömre szívesen vesznek könyvet a kezükbe. Nagyon jót beszélgettünk az ételek történetéről, – többek között például a pizza vagy éppen a csokoládé születéséről. Sok szülő is ott ragadt az előadáson, de volt, aki addig az étteremben kávézott. A foglalkozásokon mindig sokat kérdezem és mozgatom a gyerekeket, mert úgy vettem észre, örülnek a feladatoknak.

előadás kapca
Fotó: Mudra László

A Kapca egyébként egy ikonikus hely Szegeden, aminek 90 évre visszanyúló története van. Az éttermet Balla Máté és testvére üzemelteti, és bár sokáig a csodás hamburger-kreációkról ismerték őket ország szerte, egy ideje már bisztróként is működnek. Az étlapon a szezonális ételek dominálnak, én például kóstoltam kacsalevest, gombás rizottót vagy éppen szilvás gombócot és rántott húst is. 

világkóstoló térkép kalas györgyi
Fotó: Mudra László

Összességében remek, házias ízek jellemzik a Rézhárs bisztrót, a hangulat kiemelkedően jó, a belső tér remek, csakúgy mint az árukapcsolás az ételek és a kultúra között. Egyre több kulturális rendezvényt, közönségtalálkozót, irodalmi estet szerveznek, melyek a városban igen népszerűek. De sokan tartanak itt a helyiek közül esküvőt, születésnapot vagy éppen egy keresztelőt is.

szeged kapca
Szezonális fogások a Kapcában (Fotó: Mudra László)

A Kapca x Rézhárs Bisztró azon helyek egyike, amelyek miatt érdemes meglátogatni Szegedet, – amelynek egyre pezsgőbb gasztronómiája az utóbbi időben eleve egyre több látogatót vonz. Bővebben itt olvashatsz a helyről. 

szeged fotózás
Fotó: Mudra László

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Subscribe to My Newsletter

Subscribe to my weekly newsletter. I don’t send any spam email ever!