Csodás, kedves, családias esemény volt múlt hétvégén a veszprémi Balaton Wine & Gourmet fesztivál, ahol három napon keresztül tartottam gyerekeknek főzős workshopokat. Az olasz tematikába illeszkedve pesztós tésztát, tiramisut és arancinit készítettünk. Nagyon népszerű volt a tésztasuli, hiszen a tésztát is mi készítettük és nyújtottuk a gyerekekkel, utána saját kezűleg készítettük hozzá a házi pesztót.

Az arancinit paradicsomos és sáfrányos rizottóból készítettük, a közepébe természetesen mozarella golyókat rejtettünk, és közben sokat tanultunk a sajtokról is.

A tiramisut pedig természetesen mindenki imádta. Koffeinmetes kávéból készítettük, eperrel és a nagy meleg miatt tojás helyett tejszínhabbal.

Nyilván meglehetősen fárasztó három napon keresztül ilyen sok gyerekkel főzni, ugyanakkor mindig lenyűgöz az az érdeklődés, amivel a gyerekek érkeznek. Mindig figyelmesen követik az egész foglalkozást, és nem egy olyan gyerek volt, aki már harmadik éve minden alkalommal jön hozzám főzni, amin nagyon meghatódtam.

Nagyon köszönöm a meghívást! Fotó: BWG