Csodás, kedves, családias esemény volt múlt hétvégén a veszprémi Balaton Wine & Gourmet fesztivál, ahol három napon keresztül tartottam gyerekeknek főzős workshopokat. Az olasz tematikába illeszkedve pesztós tésztát, tiramisut és arancinit készítettünk. Nagyon népszerű volt a tésztasuli, hiszen a tésztát is mi készítettük és nyújtottuk a gyerekekkel, utána saját kezűleg készítettük hozzá a házi pesztót.

Főzős workshop Veszprémben
Főzős workshop Veszprémben Fotó: BWG

Az arancinit paradicsomos és sáfrányos rizottóból készítettük, a közepébe természetesen mozarella golyókat rejtettünk, és közben sokat tanultunk a sajtokról is.

Főzős workshop Veszprémben
Főzős workshop Veszprémben. Fotó: BWG

A tiramisut pedig természetesen mindenki imádta. Koffeinmetes kávéból készítettük, eperrel és a nagy meleg miatt tojás helyett tejszínhabbal.

Főzős workshop Veszprémben
Főzős workshop Veszprémben: tiramisu.

Nyilván meglehetősen fárasztó három napon keresztül ilyen sok gyerekkel főzni, ugyanakkor mindig lenyűgöz az az érdeklődés, amivel a gyerekek érkeznek. Mindig figyelmesen követik az egész foglalkozást, és nem egy olyan gyerek volt, aki már harmadik éve minden alkalommal jön hozzám főzni, amin nagyon meghatódtam.

főzős workshop
Készül a tiramisu. Fotó: BWG

Nagyon köszönöm a meghívást! Fotó: BWG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Subscribe to My Newsletter

Subscribe to my weekly newsletter. I don’t send any spam email ever!