Kecskemétbe immár sokadszor szeretek bele, és ez ismét a gasztronómiának köszönhető. Nagyon szeretek vidéki helyeket felfedezni, eddigi Veszprém és Miskolc volt a kedvenc városom (mindkettő egy külön bejegyzést érdemelne itt a blogon és remélem leszi iss majd időm megírni egyszer). Ez a poszt azonban most Kecskemété, ahol több példaértékű hellyel is találkoztam már. Nagyon szeretem a Bor és Garnála nevű helyet, ami nevét nem meghazudtolva garnélát kínál minden formában, hozzá pedig finom bort, a Pillanat kávézót, a My Thai nevű korai-thai éttermet, és legújabb kedvencem a Bazsalikomos Kert pékség. 

bazsalikomos kert
Beh Mariann-nal Kecskeméten.

Beh Mariann a Bazsalikomos Kert márka alapítója immár egy büszke pékség tulajdonosa is, és ugyanúgy járt mint én: beleszeretett Kecskemétbe, pontosabban egy romos házba, amit végül férjével meg is vásároltak, teljesen felújítottak és egy csodás, hatalmas pékséget nyitottak benne. Mariann amikor meglátta, hogy milyen szép ez az épület, rögtön abban gondolkodott, hogy olyan dolgot hozzon itt létre, ami másoknak is jó. És ebben igaza volt, mert nagyon sokan hálásak azért, hogy ez a ház újjászületett, szeretnek ide bejönni. De nemcsak a ház született teljesen újjá, hanem a belső kert is, ami Mariann saját tervezése, és természetesen 87 százalékban ehető:-))

A Bazsalikomos kert nem csak egy csodás pékség lett  hanem egyben Kecskemét találkozóhelye is, na de azért mindenképpen emlékezzünk meg a finom pékáruról is. Nézzük is a három kedvencemet.

Vaníliás csiga

Ezt azért is kóstoltam meg, mert Mariann-nak ez a kedvence, és nekem is gyorsan az lett. A nem túl édes, vaníliakrémes töltelék remekül illeszkedik a vajas leveles tésztához, nagyon szerettem. A másik slágertermék természetesen itt is a kakaós csiga. 

Vaníilás csiga
Az isteni vaníliás csiga és pastel de nata. (Fotó: Kalas Györgyi)

Pisztáciás croissant

Mostanában nagy divat lett a pisztáciás corissant. Bevallom, nekem sosem volt az esetem, nem értem, miért kell az amúgy is édes, vajas croissant-tésztát még egy édes tejszínes krémmel is megtölteni, de kétségkívül vannak ennek a műfajnak rajongói. Mégpedig szerintem azért, mert egyszerűen gyönyörű. És ez a Bazsalikomos Kert croissant-jára különösen igaz. Hiszen ez nem klasszikus félhold, inkább muffin (vagy cruffin), és ennek a belsejébe van töltve a krém. Az biztos, hogy egy ilyen kreáció annyira kalóriadús és kiadós, hogy aznap többet már nem kell enni. 

bazsalikomos kert pisztáciás croissant
Ebben aztán van töltelék! (Fotó: Kalas Györgyi)

Focaccia

A pékség csúcsterméke, annyi feltéttel, hogy szinte már szégyelltem magam, hogy mind megettem. A sajtos és a csípős olasz szalámis is mindent visz. Focaccia viszont többnyire csak dél körül sül, így szerencsére azért marad valami a délután érkezőknek is. Ebédre is remek amúgy, reggelire pedig friss szendvicsek közül választhattok. Délután sül a bagett is, ami szintén szuper választás – természetesen ez is kovászos, mint az összes kenyér, amiből minden nap legalább hétféle sül. 

bazsalikomos kert 3
Focaccia mindenek felett (Fotó: Kalas Györgyi)

Cím: 6000 Kecskemét, Budai út 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Subscribe to My Newsletter

Subscribe to my weekly newsletter. I don’t send any spam email ever!