A legjobb focaccia nyomában

Imádom az olasz konyhát, és sokan tudják rólam, hogy az egyik kedvenc ételem a pizza, – ha valahol nyílik egy nápolyi pizzéria, azonnal rohanok kipróbálni. Óriási rajongója vagyok azonban a focacciának is, csak sajnos ebből itthon nagyon nehéz jó minőségűt találni. Eddig a csúcs nekem a Babushka, ami eleve egy eldugott gyöngyszem a Sasadi úton, – tényleg érdemes felkeresni őket, már csak a focaccia miatt is. És látványosságnak sem utolsó, hiszen ez a város legkisebb péksége, Egy lepukkant faházból hozta létre a Sasadi út legjobb pékségét Roboz Eszter, aki szakmáját tekintve gyógypedagógus, de mint annyi más sorstársa, GYES alatt ő is sütni kezdett. Minden délután készül bagett, de amire külön szeretném felhívni a figyelmet, az a focaccia, ami olyan eszméletlenül zseniális, hogy én szinte elájultam tőle. Abszolút visszajárós. A Babushkáról ebben a cikkemben olvashattok bővebben.

KalasGyorgyi_104

És most találtam egy másik gyöngyszemet, ezúttal Óbudán: amíg a Babushka a város legkisebb péksége, addig is D’Al Michele a város legkisebb pizzériája cím büszke birtokosa. Tulajdonosa Michele Nocciolino Olaszországból költözött Budapestre pár éve, és Óbudán, a Lajos utcában nyitotta meg kis pizzázóját, ahol kizárólag pizzát, focacciát és néhány autentikus olasz desszertet készít. Óriási felfedezés volt számomra, hogy ilyen hatalmas malomkerék méretű, olívaolajjal kellőképpen átitatott focacciát árul, amit mi otthon kenyérként fogyasztunk, de szendvicsnek is tökéletes. Szeretem a kovászos kenyeret, de ha nyílik rá alkallom, szívesen cserélem le focacciára.

 

És szerinted hol árulnak még jó focacciát?

Subscribe to My Newsletter

Subscribe to my weekly newsletter. I don’t send any spam email ever!